Hoe hoog mag een schutting zijn in de tuin

 • Abonneren
 • Aandeel

Hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin of achtertuin? Ik heb alles er al bij gehaald politie en zelfs de woningbouw. Nu laten ze ook verlichting aanleggen ook geen probleem.

Nee werd er gezegd. Dit is toch niet erstandig ivm inbrekers. Alleen wordt de schutting dan vanaf zijn tuin bijna 2,30 meter. Mijn inzien is daarom niet perse overeenstemming over het soort schutting noodzakelijk.

Staat de boom er al langer dan twintig jaar, dan kan de eigenaar een beroep doen op verjaring. Mijn ergernis was groot, veel mensen houden van groen eventueel veel en hoog groen, snoeien moet een ander maar doen. Louise ,

Hoe ga ik hier mee om. Hoe ga ik hier mee om. Hoe ga ik hier mee om! Hoe ga ik hier mee om. Echter plaatselijke APV's geven voorrecht op landelijke wetgeving, de meeste steden hanteren een boom erf grens van 50 centimeter.

Zonder toestemming van uw buren mag u met uw kant van de gemeenschappelijke erfafscheiding doen wat u wilt. Mijn vraag is waar kan je terecht voor hulp, dit gaat straks escaleren in een enorme ruzie als er nu niets aan gedaan word. Sinds 2 jaar hebben we nieuwe buren en deze houden niet van de natuur? John Stevinson , Alleen ze gaan daar niet mee akkoord en willen er ook niet aan mee betalen.

 • Hoe ga ik hier mee om?
 • Hier krijgt u antwoord op al uw vragen.

Het verschil tussen een schutting en een scheidsmuur is dat de scheidsmuur gezamenlijk eigendom van beiden buren is. EllaBovendien worden de hoveniers continue gemonitord en zijn de meeste hoveniers aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties, Bovendien worden de hoveniers continue gemonitord en zijn de meeste hoveniers aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties. Maar geldt deze voor de wet dan als struik! TruiBovendien worden de hoveniers continue gemonitord en zijn de meeste hoveniers aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

TruiBovendien worden de hoveniers continue gemonitord en zijn de meeste hoveniers aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

Hier krijgt u antwoord op al uw vragen over de maximale schuttinghoogte

Voor dergelijke beplanting gelden de volgende regels: Cox , Bij thuiskomst schrokken we ons een hoedje want je kan nu zo bij de buren achter kijken. Achteraf mijn gelijk halen, nadat de buren de schutting weg hebben gehaald, lijkt me meer kosten dan het opbrengt.

Mocht de schutting niet op de erfgrens staan, dan kunt u vorderen vincent van gogh home city de buurman meewerkt aan het plaatsen van een scheidsmuur op grond van artikel 49 Boek 5 Burgerlijk Wetboek. We maken beiden gebruik van het privpad maar eigenlijk hoort dit pad bij Hoe hoog mag een schutting zijn in de tuin tuin.

Dit is een meer dan een jaar geleden en ze hebben er nog steeds niets aangedaan. Mocht de schutting niet op de erfgrens staan, dan kunt u vorderen dat de buurman meewerkt aan het plaatsen van een scheidsmuur op grond van artikel 49 Boek 5 Burgerlijk Wetboek. Mocht de schutting niet op de erfgrens staan, dan kunt u vorderen dat de buurman meewerkt aan het plaatsen van een scheidsmuur op grond van artikel 49 Boek 5 Burgerlijk Wetboek.

Weet jij het antwoord?

Heb ik toestemming van de buren nodig? Populair Tuinhek erfafscheiding Buren 26 nov , 11 reacties. Wat is de juiste afstand van een deels stenen en deels houten schuuting.

Mijn vraag is dan kunnen wij ze met de wet in de hand dwingen tot het nemen van een wettelijke afstand van de erfgrens zoals die bijvoorbeeld ook voor bomen geldt.

Schottingdat hij dit niet vermeld heeft. Omgevingsvergunning Wilt u een hogere schutting, informeer dan bij de gemeente of u een omgevingsvergunning nodig hebt. Maar de kabel loopt nu tussen de bovenzijde van de schutting. We hebben de buurman verteld dat dit niet is waar wij mee hebben ingestemd, dat hij dit niet vermeld heeft.

Ook hebben zij aan hun kant van onze schutting diverse dingen hangen waaronder een ladder? Omgevingsvergunning Wilt u een hogere schutting, Uiteraard staat het ook vrij om een schutting achter hoe hoog mag een schutting zijn in de tuin struiken aan jullie zijde te plaatsen.

Schuttingen en andere erfafscheidingen

Indien u een koopwoning heeft is het goed de regelementen van de Vereniging van Eigenaars op dit punt na te lezen. Dit had ik de buurvrouw gemeld en die zei oke. Ik ken iemand die uberhaupt geen schutting mag gebruiken als afscheiding aan de zijkant van het huis, maar alleen deels een muur, deels groen.

Veen ,

Ik dacht toen ja het zijn je buren en laat maar zitten. Ik dacht toen ja het zijn je buren en laat maar zitten. We vertelden dat we niet konden bijdragen aan de kosten, maar dat was geen punt.

 • Randolph 21.08.2018 11:36

  En ik voel me erg opgesloten door die hoge struik die boven de schutting uit torent.

 • Maik 26.08.2018 18:32

  Indien u zich niet aan deze regels houdt kunnen de buren de rechter verzoeken een machtiging voor verwijdering van beplanting af te geven. U kunt dus contact opnemen met de gemeente voor nadere informatie.

 • Laquisha 02.09.2018 12:20

  Boom uit onze tuin afg