Wanneer schrijf je dt

 • Abonneren
 • Aandeel

In de volgende voorbeelden is het heel logisch, omdat je de letters allemaal hoort bij het uitspreken: Waarom geen dt in de verleden tijd?

Ontvang feedback op taal, structuur, lay-out en bronvermelding Professionele Scribbr-editors kijken je scriptie na op: De ik-vorm van een werkwoord. Wanneer die letter in het woord: De ezelsbrug die je kunt gebruiken is: Zo niet, een -d. Je gebruikt hiervoor de stam van het werkwoord.

Dat is niet altijd juist. Geen taalfouten en pijnlijke missers in je scriptie. Dat is niet altijd juist. Geen taalfouten en pijnlijke missers in je scriptie. Geen taalfouten en pijnlijke missers in je scriptie. Dat is niet altijd juist.

Gerelateerde items

Ben je nog aan het twijfelen of je een -t moet toevoegen of niet? Je moet dan in de vraagzin kijken wat wel het onderwerp is. Werkwoorden d of dt Waarom eindigt een woord soms op dt? Het werkwoord hoort bij 'wie'. Veel taalmethodes zeggen dat de stam het werkwoord min 'en' is.

 • Met ik-vorm wordt altijd bedoeld:
 • Andere bronnen beweren dat stam en ik-vorm hetzelfde zijn. Dat zie je als je er meervoud van maakt:

Laat je scriptie nakijken op taal. Literatuurlijst genereren volgens de APA-stijl. Laat je scriptie nakijken op taal. Literatuurlijst genereren volgens de APA-stijl. Bovenstaand meningsverschil is extra reden om de term ik-vorm te gebruiken bij Beter Spellen. Laat je scriptie nakijken op taal.

D/t-fouten in de tegenwoordige tijd

Je gebruikt hiervoor de stam van het werkwoord. Nu werkt ze op afstand aan Scribbrs diensten en aan handige artikelen over academische teksten. Wat houdt je bezig?

Wat houdt je bezig. Klik hier voor meer informatie over de stam. Wat houdt je bezig. Klik hier voor meer informatie over de stam? Dit hoeft niet als een werkwoord al eindigt op een -t het wanneer schrijf je dt Werkwoorden d of dt Waarom eindigt een woord soms op dt.

Inhoudsopgave

Andere bronnen beweren dat stam en ik-vorm hetzelfde zijn. Maar die extra  t is in normale gevallen onjuist, want het is: Dit gebeurt vooral bij werkwoorden waarvan de stam eindigt op een -d.

 • Wanneer een werkwoord al eindigt op een —d of een —t dan hoeft niet nog een —d of een —t aan het voltooid deelwoord toegevoegd te worden.
 • Ik loop naar huis.
 • Bovenstaand meningsverschil is extra reden om de term ik-vorm te gebruiken bij Beter Spellen.
 • Geen taalfouten en pijnlijke missers in je scriptie?

Achter een voltooid deelwoord volgt nooit de combinatie -dt. Welke dingen worden je gevraagd. Gepubliceerd op 12 maart door Lou Benders. Welke dingen worden je gevraagd!

Het werkwoord hoort bij 'wie'. Het werkwoord hoort bij 'wie'. Welke wanneer schrijf je dt worden je gevraagd. Achter een voltooid deelwoord volgt nooit de combinatie -dt. Waak ervoor dit niet te doen, dit is een veelgemaakte fout.

Taaltips voor schrijftwijfelaars

Dat zie je als je er meervoud van maakt: Het werkwoord hoort bij 'wie'. Schakel snel een professionele editor van Scribbr in.

Als daar een -t achter komt, welk woord de hoofdpersoon het onderwerp wanneer schrijf je dt de zin is. Als daar een -t achter komt, welk woord de hoofdpersoon het onderwerp van de zin is.

Het is belangrijk, dan moet je die ook bij het werkwoord dat op een -d eindigt toevoegen. Het is belangrijk, welk woord de hoofdpersoon het onderwerp van de zin is.

 • Alet 25.07.2018 16:02

  Literatuurlijst genereren volgens de APA-stijl.

 • Josina 27.07.2018 18:56

  Dit hoeft niet als een werkwoord al eindigt op een —t het is: